Vandaag voel ik me wat onrustig

By Astrid Lambrechtsen 0 No tags Permalink 0

04-08-17 15-09-48

Vandaag voel ik me wat onrustig…

Ik wil mijn werk af hebben, voordat ik morgen op vakantie ga, zodat ik in alle rust die boeken, (die ik al een half jaar naast mijn bed heb liggen) kan lezen vanaf mijn zomerstek. Toen de kinderen klein waren, kwam ik tijdens mijn vakantie niet verder dan een tijdschriftje. Dit jaar heb ik goede hoop; ze zijn zoveel groter en kunnen zichzelf vermaken. Ik realiseer me bij deze, dat ik die vervloekte Ipad, ter vermaak van de kinderen, dan misschien bovenop die stapel boeken moet leggen. Die stapel bevat een aantal coaching/studie boeken en ik stel mijzelf kort de vraag: ‘Doe ik dit vanuit angst of vertrouwen?’ Daar voel ik het weer; mijn eeuwige drang meer kennis op te doen om mijzelf competenter te voelen. Ik hoor mijn opleider zeggen; competent was je al bij je geboorte; vertrouw op wat je weet. Weten is toch niet hetzelfde als voelen!

Mijn zoontje kwam  thuis met een uitnodiging van zijn yoga juf met de vraag of ik vandaag wil deelnemen in zijn yogademonstratie. Mijn verlangen is dat ik met mijn volledige aandacht bij deze yoga sessie wil zijn. Ik neem mijzelf nu voor om 15 minuten voor aanvang van de demonstratie er in alle stilte alvast met mijn aandacht naar toe te gaan. Deze gouden 15 minuten, zal voor mijn zoon een wereld van verschil uitmaken; echte aanwezigheid en dus aandacht van zijn moeder!

Mijn oudste dochter nam afscheid van de lagere school. Natuurlijk vind ik dat ik een passend cadeau voor de juf moet meenemen en een gezonde snack voor de eindejaars picknick. Ik ga voor de vegan sushi rol (ik geef meteen toe dat de green happiness mij ook bereikt heeft) en terwijl ik dat sta te draaien, vraag ik me af vanuit welke overtuiging ik het naliet om niet voor de ‘kant en klare’ worteltjes te gaan? Nu ik dan toch sta te draaien, draai ik voor al die krachtige vrouwen van school en voel ik mij dankbaar voor alles wat ik samen met deze vrouwen heb gedeeld. Met elke draai voel ik mijzelf krachtiger!

Het ervaren van balans is een dunne scheidslijn… Alsof ik balanceer op een trapeze touw, hoog in de lucht… en mag ik eigenlijk vallen van mijzelf?

Het thema BALANS wordt ook het nieuwe thema voor het volgende retreat dat ik vanuit Masters in Stress organiseer in samenwerking met de Sovereign Life Academy. Onder het mom; voorkomen is zo veel beter dan genezen! Hoe ik als stresscounselor aankijk tegen het thema balans? Balans vind je als je goed weet wat je waarden zijn. Als je stress ervaart in een bepaalde situatie, dan zul je ervaren dat jouw waarden in het geding komen. Als je weet wat je waarden zijn, kun binnen deze set van waarden ook je doelen daarop formuleren. Het formuleren van die doelen is vaak niet zo moeilijk, het bereiken daarvan des te lastiger, omdat we ons vaak niet bewust zijn van oude patronen. Patronen die ons niet meer dienen en die ons ervan weerhouden die doelen ook echt te bereiken. Als je je bewust bent van dat oude patroon, het gedrag dat daaruit voortkomt en de set van overtuigingen die daarbij hoort, dan maak je andere keuzes in de nabije toekomst en dat creëert een hoop rust en balans. Ik weet uit ervaring dat alleen het verhogen van je bewustzijn niet voldoende is. Je hebt ook concrete tools nodig om deze nieuwe bewuste versie van jezelf mee te nemen richting je kinderen, je partner en in je werk.

 Balanced, Sovereign & Free http://mastersinstress.nl/balanced-sovereign-free/

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *