Masterclasses ‘Ik doorbreek mijn oude patroon’

In de masterclass ‘ik doorbreek mijn oude patroon’, word je je bewust van je oude belemmerende patroon en leer je welk gedrag, houding, emotie en overtuiging daarbij hoort. We kijken naar gedragspatronen die je zou willen doorbreken en gaan oefenen met voor jouw dienend gedrag. Zo voel je wanneer je keuzes maakt vanuit angst (het oude patroon) of vanuit vertrouwen!

Heb jij je keuzes bewust genomen of heb jij oude patronen en overtuigingen je handelen laten regeren, heb jij sterke rolmodellen als voorbeeld genomen voor wat je zou moeten worden?

1 Mijn onbewuste patroon

Een oud onbewust patroon kan je dagelijkse handelen op vele manieren beïnvloeden. Zo zijn er hele carrières gebouwd op een talent dat men opdeed uit een oud programma. Zo werd bijvoorbeeld het talent om te verbinden, om aan te voelen wat anderen nodig hebben, geboren uit twee ruziënde ouders. Hun talent om harmonie te brengen, bracht hen ver. Of het talent om te organiseren, bij hun creatieve, ietwat onveilige aanvoelende moeder, stond een eigen creatieve ontwikkeling in de weg.’ Is het talent nog dienend in dat wat ze echt voor zichzelf willen?

2. Mijn rolmodellen

Mensen die sterke rolmodellen als voorbeeld hebben genomen waarmee zij zich vereenzelvigen en die hen maken tot de manager van een groot team. Maar is die functie bij dat grote bedrijf nu eigenlijk echt wat je wilt?

3. Mijn waarden & overtuigingen

Sterke waarden en overtuigingen die je van huis uit hebt meegekregen kunnen belangrijke keuzes beïnvloeden. ‘kies voor een baan met een toekomst’, met de verkapte overtuiging dat die studie je veiligheid zou verschaft. ‘Steek je hoofd maar niet boven het maaiveld uit’ is er ook zo’n overtuiging vanuit bijvoorbeeld een waarde als ‘bescheidenheid’.

4. Welk gedrag laat ik zien?

In een oefening ga je ervaren dat het niet de gebeurtenissen in je leven zijn die bepalen hoe je je voelt, maar de manier waarop jij tegen deze gebeurtenissen aankijkt. Je gaat inzien welk gedrag je laat zien als je in je patroon stapt.

5. Welk gedrag dient mij?

In deze sessie gaan we samen kijken welk nieuw gedrag je zou kunnen helpen. We gaan op zoek naar jouw interne hulpbron en zetten deze in de oefening ‘the circle of excellence’ kracht bij.

Tijd & Data

woensdag ochtend 10.00- 12.30 / data 1 november, 8 november, 15 november, 22 november, 29 november

Plaats 

Prinsengracht 436

Aanmelden

astrid@mastersinstress.nl

 

Comments are closed.