Iedere counselor is bevlogen in zijn of haar eigen specialisme. Hieronder volgt een korte uitleg van enkele van deze specialismen waarover de counselors binnen Masters in Stress beschikken.

Coaching Mindfulness Based Cognitieve Therapie

De coaching is gebaseerd op de Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT). MBCT is een bewezen effectieve therapie bij angst, stress, overmatige controlebehoefte, depressie, burn-out, verslaving etc. Het kan zijn dat je in je leven belemmeringen ervaart zoals angst, stress, snel geïrriteerd zijn, snel emotioneel zijn, eenzaamheid ervaren, negatieve gedachtes en gevoelens hebt etc.
De coaching richt zich op het in kaart brengen van de belemmerende patronen en de (emotionele) oorzaken hiervan. Hierdoor wordt je bewust hoe deze belemmeringen zich uiten in je dagelijkse leven en wat dit patroon in stand houdt. Tijdens de coaching worden deze belemmeringen door verschillende ( cognitief gedrags-) therapeutische interventies behandeld waarvan mindfulness een belangrijke tool is. Vanuit de mindfulness wordt je begeleid naar de oorzaak van je patroon, zodat je hieraan de aandacht kan geven die nodig is om deze emoties te verwerken. Je krijgt praktische handvatten en oefeningen mee zodat je het patroon daadwerkelijk kan transformeren. Je krijgt het vertrouwen dat wat er ook in je leven zal gebeuren, je eigen interne hulpbronnen hebt om hier mee om te gaan.

Mindfulness 
Mindfulness is een mentale training, het wordt ook wel een aandachts- en ontspanningsoefening genoemd. Het is een training met als doel je bewuster te maken van je gedachten, gevoelens, je lichaam en je omgeving. Je krijgt meer zelfinzicht, je leert spanning te herkennen en jezelf weer te ontspannen. Je leert je meer te focussen en met stress om te gaan. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het beoefenen van mindfulness een positief resultaat heeft op onze gezondheid en welzijn. Tijdens de training worden momenten van educatie en zelf reflectie afgewisseld met het leren beoefenen van verschillende mindfulness oefeningen.

Comments are closed.